KIROPRAKTISK BEHANDLING AF BØRN

​​SPÆDBØRN

Børn kan ligesom som voksne få problemer med led og muskler. 

Hos spædbørn opstår rygproblemerne typisk under fødslen eller fra tiden i livmoderen.   Spædbørn født med sugekop, ved kejsersnit, tvillinger, eller børn født med ansigtet først er mere udsatte.   Men selv en almindelig fødsel kan give problemer i ryg og nakke.  Den lille baby kan normalt tåle de store belastninger den udsættes for ved en fødsel, men udsættes nakken for uhensigtsmæssige træk eller vrid kan der opstå fejlstillinger eller funktionsforstyrrelser, ofte i den øverste del af nakken.

Læs mere

KISS/KIDD SYNDROM

Ubehandlede fastlåsninger eller funktionsforstyrrelser kan føre til en tilstand kaldet KISS/KIDD Syndrom.   KISS/KIDD syndrom er således ikke en sygdom i sig selv, men en betegnelse på den række af symptomer som låsninger i de øvre nakkeled hos et barn kan føre til.

Læs mere

SKÆVE/FLADE BAGHOVEDER

Skæve baghoveder er blevet et tiltagende problem side 1992,  hvor man indførte nye rutiner med at lade babyer sove på ryggen, for at undgå vuggedød.  Man har på den måde nedsat antallet af vuggedøds tilfælde med 40%.  Til gengæld har vi fået flere tilfælde med skæve/flade baghoveder. Læs mere

​​FØRSKOLEBØRN

Større børn kan opleve rygproblemer efter fald eller traumer, dårlige siddestillinger foran computeren eller  i-pad´en , for lidt bevægelse i hverdagen eller uopdagede rygproblematikker fra spædbarnsalderen. 

Børns smerter bliver ofte ikke taget alvorlig eller lagt ind under diagnosen "vokseværk".   De typiske problemer vi ser hos de større børn er dårlig motorik, problemer med balancen, problemer med at gå på line, problemer med at stå på et ben, hovedpine, rygsmerter og nakkesmerter.   

Læs mere


SKOLEBØRN
Ved skolestart falder mange børns aktivitets niveau.  Børnene sidder generelt mere ned og bærer ofte på tunge rygsække. Mange børn sidder ofte mange timer bøjet over en bærbar computer, en iPad eller mobiltelefon i fritiden, med dårlig siddestilling og dårlig holdning til følge.   En undersøgelse af børn i alderen 8-16 år har vist at 40% af børnene havde haft ondt i ryggen indenfor den sidste måned. Desuden havde mange af børnene hovedpine og rygsmerter i mere end et år, før de blev undersøgt. Den nyeste forskning peger på, at de børn som bare en gang har haft smerter i ryggen ofte også får problemer med ryggen som voksen. Det er derfor vigtig at tage børns rygproblemer alvorligt og ikke udsætte behandling hvis dit barn klager over smerter.

Læs mere

​​

Video

Kontakt:

Demant Kiropraktik 

Kiropraktisk Klinik Søborg 

Buddinge Centret

Søborg Hovedgade 209

2860 Søborg

Tlf.: 39 66 39 39

soborg@kiropraktik.net  

Telefontid:

Mandag - torsdag 8.00 - 16.00

Fredag: 8.00 - 12.30

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt