​​KIROPRAKTISK BEHANDLING AF SPÆDBØRN

Hos det spæde barn kommer symptomerne dog til udtryk på helt andre måder end hos voksne. For eksempel kan spædbarnets gener til at begynde med opleves som utrøstelig gråd, og/eller urolig søvn, afbrudt af gråd. Senere kan ledproblemerne give sig udslag i manglende tilbøjelighed til at ville ligge på maven og rulle rundt, og efterfølgende kan det udtrykkes i asymmetrisk- eller ingen kravlen og senere igen i forsinket gang udvikling og en tendens til at være klodset.

Typiske symptomer på led- og muskelproblemer hos spædbarnet kan således være:

 • Utrøstelig gråd/koliksymptomer
 • Forstyrret søvn
 • Drejer altid hovedet til samme side eller skæv stilling af hovedet
 • Vanskeligheder med at holde hovedet i midten
 • Affladet baghoved eller skævhed i kraniet
 • Suttebesvær eller savle/gylpe problemer
 • Ligger meget med hovedet bagover/C-form/bananstilling
 • Favoritbryst ved amning
 • Træg mave
 • Uro og generel utilfredshed
 • Vil ikke ligge på maven og har svært ved at løfte hovedet
 • Forsinket motorisk udvikling og/eller springer vigtige milepæle over

Fejlfunktioner er almindeligt forekommende - og cirka hver sjette spædbarn får i dag behandling hos kiropraktoren.

Kiropraktisk behandling af spædbørn er meget nænsom. Men princippet er det samme som for voksne, nemlig at få leddene til at bevæge sig normalt. Behandlingen består af blide, præcise tryk over de involverede områder, samt små, nærmest gymnastiske øvelser med den lille, som ofte nyder behandlingen og slapper af. Behandlingen løsner blidt spændinger i muskler og led. Resultatet er meget ofte at kroppen fungerer bedre, barnet sover bedre, græder mindre og er mere glad.


Der foretages altid en grundig undersøgelse af barnet hvor vi kigger nærmere på barnets reflekser, motorik og bevægelighed, inden der tages stilling til eventuel behandling.

Børn responderer sædvanligvis meget hurtigt til behandlingen og det kræver normalt ikke mange behandlinger at få de dårligt fungerende led til at bevæge sig normalt igen.
Undersøgelser af behandling af kolikbørn har vist, at mere end 80% af forældrene oplevede en betydelig symptom lindring hos barnet efter 2-3 uger.


Fejlfunktioner i rygsøjlen kan ofte betyde, at barnet springer vigtige milepæle over i sin motoriske udvikling og den kiropraktiske behandling skal derfor følges op med motorisk træning, som skal hjælpe barnet med at ændre de forkerte bevægelses mønstre. I forlængelse af behandlingen gives der gode råd og vejledning, og vi har i den forbindelse et godt samarbejde med børnefysioterapeuter.
Læs mere http://www.boernogmotorik.dk/

Derfor er det vigtig at få undersøgt og eventuelt få behandlet barnet, hvis der er fejlfunktioner eller fastlåsninger i bevægeapparatet. Fastlåsninger i bevægeapparatet vokser barnet desværre ikke fra - barnet kompenserer bare.
Sundhedsstyrelsen anerkender, at kiropraktorer er kompetente til at vurdere om spædbørn har lidelser, der kan behandles med kiropraktik, og at sundhedsplejersker kan pege på muligheden for kiropraktisk behandling af spædbørn.

Der kræves ingen lægehenvisning for at tage sit barn til kiropraktor.​

Video

Kontakt:

Demant Kiropraktik 

Kiropraktisk Klinik Søborg 

Buddinge Centret

Søborg Hovedgade 209

2860 Søborg

Tlf.: 39 66 39 39

soborg@kiropraktik.net  

Telefontid:

Mandag - torsdag 8.00 - 16.00

Fredag: 8.00 - 12.30

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt