​Træning

Træning og øvelser er en vigtig del af det kiropraktiske behandlingsforløb. Træning har en både helbredende og en forebyggende effekt på smerter,  der stammer fra kroppens muskler, knogler og sener. Mange tilbagevendende ryg-  og nakke problemer, kan forebygges med en kombination af kiropraktisk behandling og træning.  Træningen kan være hjemmeøvelser, øvelser i fitness center eller andre former for træning.

Hjemmeøvelser

Øvelses programmet vil blive individuelt tilpasset til din diagnose. Et øvelsesprogram for ryg eller nakke vil have som mål at øge, styrke, stabilitet og smidighed.

Holdningskorrigerende øvelser

Dårlig holdning kan være årsag til mange problemer i muskler og led omkring nakke/skuldre eller lænd/bækken. Det kan give spændingsrelaterede gener, som hovedpine, træthed, ømhed m.v..

Holdningskorrigerende øvelser vil fokusere på korrekt vejrtrækning og indeholde specifikke stræk af de muskler der er blevet for korte og styrkeøvelser for de muskler der er blevet for slappe.

Stabiliserende træning på den store bold / kinetic control

Når det gælder træning af ryggen, er det meget vigtigt først og fremmest at træne de små og dybtliggende muskler omkring rygsøjlen. Disse muskler trænes bedst ved mindre styrkekrævende øvelser. Når disse muskler er ”parate” og klar til at arbejde, kan mere styrkeprægede øvelser sætte ind. 

Det er vigtigt, at musklerne "lærer" at arbejde og stabilisere ryggen i den mest optimale holdning. Derfor skal de udvalgte øvelser udføres med ryggen i sin såkaldte neutrale stilling - i den "gode holdning".   Det er desuden vigtigt, at musklerne lærer,  både at holde og bevæge ryggen kontrolleret og støtte imod uforudsete hændelser, for at leve op til hverdagens krav til bevægelse.​

McKenzie

McKenzie metoden er en udbredt behandlingmetode, som bruges til behandling af ryggen. Metoden er opkaldt efter en New Zealandsk fysioterapeut, som i midten af 1950´erne ved en tilfældighed opdagede, at gentagne bagoverbøjninger af ryggen kunne være gavnlige mod f.eks. diskusprolaps og andre diskusrelaterede lidelser. Øvelser skal gentages flere gange dagligt. Formålet er at gentage en bevægelse i en lindrende retning, typisk bagoverbøjning, hvorved man kan nedsætte et eventuelt nervetryk.

Træning for særlige ledlidelser

Kroppens led fungerer forskelligt, derfor kræver visse lidelser i kroppens muskler og led særlige øvelser for at genopbygge normal funktion. Eksempler på lidelser der vil have gavn af særlige øvelsesprogrammer: Tennisalbue, skulderproblemer, hoftelidelser, musearme, knæproblemer m.v.

Styrketræning

Træning i maskiner og/eller med løse vægte, eventuelt kombineret med konditionstræning kaldes også dynamisk træning. Denne traditionelle træningsform er specielt velegnet i slutfasen af et behandlingsforløb, hvor man måske mangler at få styrket og genoptrænet muskulaturen. Desuden har styrketræning en god forebyggende effekt,  når man er blevet fri for smerter

Video

Kontakt:

Demant Kiropraktik 

Kiropraktisk Klinik Søborg 

Buddinge Centret

Søborg Hovedgade 209

2860 Søborg

Tlf.: 39 66 39 39

soborg@kiropraktik.net  

Telefontid:

Mandag - torsdag 8.00 - 16.00

Fredag: 8.00 - 12.30

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt