​Arm- og skuldersmerter

Smerter i Armen

Smerter i armen kan skyldes lokale tilstande i armen, men ofte, når der er tale om udstrålendesmerter i skulder og arm, stammer disse fra nakken.
Nerverødderne fra rygmarven kommer ud på begge sider af nakken imellem nakkehvirvlerne. I halsen er der 8 par nerverødder og ved irritation af disse kan der opstå udstrålende smerter i skulder og arm.


Nakkesmerter med udstråling

Nakkesmerter med udstråling til skulder og arm kan skyldes lokale ledlåsninger og muskelspændinger, som irriterer nerven og dermed giver en let smerteudstråling til skulder og arm. Disses ledlåsninger skyldes ofte fejlbelastning af nakkens led over længere tid, hvormed nerven påvirkes/irriteres. Fejlbelastninger kan fx skyldes dårlig kropsholdning med fremadskudt og foroverbøjet hovedstilling, hvilket hyppigt ses ved kontorarbejde, arbejde med bærbar computer, kigge ned på mobiltelefonen mm.

Cervikal diskusprolaps

Nakkehvirvlerne adskilles af en bruskskive/diskus. Diskus funktion er at dæmpe tryk og belastning af rygsøjlen og virke som stødpuder. Diskus gør, at ryggen er smidig og bøjelig. Ved belastninger opstår der over tid sprækker i diskus, og er disse så gennemgående, at den indre bløde kerne i diskus presses ud, kaldes det en diskusprolaps. Diskusprolaps i nakken er meget almindelig og kan påvises hos omkring 20 % af den voksne befolkning. De fleste har få eller ingen symptomer, hvis ikke nerverødderne påvirkes.

Diskusprolaps i nakken opstår som oftest ved aldersforandringer i nakkehvirvlerne, eventuelt i kombination med pludselige bevægelser og dermed hyppigt i 40-års alderen. Symptomerne er afhængige af, hvilken nerverod som påvirkes af diskusprolapsen. Symptomerne er:

  • Smerter i nakken
  • Udstrålende smerter til skulderblad, skulder og arm
  • Nedsat følesans
  • Nedsat kraft i armen

​​

Slidgigt og spinalstenose i nakken
Stivhed, nedsat bevægelighed og smerter, der både kan opstå snigende eller starte som et hold i nakken kan skyldes slidgigt. Læs mere under slidgigt. Hvis slitagen er moderat til svær, kan det medføre en forsnævring i de områder af nakken, hvor nerverødderne til armen forlader nakken, såkaldt stenose. I disse tilfælde ses der symptomer i armene, der til forveksling kan minde om en diskusprolaps. Slidgigt ses typisk hos patienter over 50 år. Diagnosen stilles ud fra røntgenundersøgelse.

​Skuldrene

Skulderproblemer betyder ofte nedsat bevægelighed af armen og det kan være svært at løfte den over vandret stilling eller at få hånden om bag nakken. Typisk er der besvær med at få frakken af og på. De skulderproblemer, der skyldes funktionelle forstyrrelser i skulder og/ eller i de områder af ryggen, hvoraf skuldren har forbindelse til nervebanerne, kan behandles kiropraktisk.

Video

Kontakt:

Demant Kiropraktik 

Kiropraktisk Klinik Søborg 

Buddinge Centret

Søborg Hovedgade 209

2860 Søborg

Tlf.: 39 66 39 39

soborg@kiropraktik.net  

Telefontid:

Mandag - torsdag 8.00 - 16.00

Fredag: 8.00 - 12.30

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt